KULINARIČNI DOGODKI V RESTAVRACIJAH
Ko invazivne vrste postanejo zvezde krožnika.
Doživi poseben kulinarični večer v eni od sodelujočih restavracij, kjer bodo kuharski mojstri pripravili edinstvene jedi iz modre rakovice in ribe skakavke. Ti večeri niso le razvajanje za brbončice, ampak tudi priložnost, da odkriješ nove sestavine z zgodbo – lokalne, trajnostne, nenavadno okusne.
Komu so namenjeni?
Ljubiteljem dobre hrane - gurmanom, lokalnim podpornikom in radovednim turistom.
Kaj boste doživeli?
Okušanje ekskluzivne jedi iz ene od novih vrst v slovenskem morju,
predstavitev jedi in njenega recepta,
spoznavanje invazivnih vrst iz drugega zornega kota,
dostop do zbirke receptov,
spoznavanje restavracij, ki razmišljajo trajnostno.
Učite se med okušanjem:
Trajnostna kulinarika, zgodbe jedi, pomen lokalne hrane.
Časovni okvir
Trajanje: Približno 2–3 ure.
Termin izvedbe: Marec 2026 – maj 2026 (glede na razpoložljivost posameznih restavracij - objavljeno vnaprej).
Zakaj se nam pridružiti?
Postanite del kulinarične zgodbe, ki ohranja morje in razvaja brbončice.
Kako se lahko pridružite?
Prijave in zanimanje zbiramo na spletnem obrazcu.
Operacijo vodi podjetje MAR in CO, d.o.o., v sodelovanju s partnerjem Maristra d.o.o. in pridruženim partnerjem Zavod YouSea, ter s podporo Evropske unije iz Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo (ESPRA), ki je bila podeljena preko javnega poziva LASR FERAL.

